Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat is San Salvator in beweging?

San Salvator In Beweging is een vereniging die voortkomt uit de mensen van de San Salvatorparochie. Toen in 2011, door de eenzijdige benoeming van een pastoor door het Bisdom en het ontslag van het huidige parochiebestuur, het behouden van onze eigen identiteit in de San Salvatorparochie niet meer mogelijk is, hebben we gezocht naar wegen om toch voor gelovige San Salvatorianen een “doorstart” van de San Salvator mogelijk te maken. We zijn een zelfstandige oecumenische geloofsgemeenschap geworden. We blijven onze eigen voorgangers benoemen, wij sluiten niemand uit en iedereen is voor ons gelijkwaardig. De vereniging San Salvator in Beweging is de rechtspersoon achter de San Salvatorgemeenschap.

geworteld in de Bijbelse traditie
gedragen door vriendschap
verbonden in liefde
het leven vierendVisioen van liefde San Salvator

Als geloofsgemeenschap hebben wij aandacht voor het religieuze gevoel van mensen. De kern van dat religieuze gevoel is je verbonden willen weten met jezelf, met de ander en met het leven. In eenheid verbonden zijn voelt als thuiskomen, heel worden, er mogen zijn wie je bent. Daar wordt  geraakt aan de kern van je bestaan.

We hebben aandacht voor het religieuze door solidair te zijn met mensen die buitengesloten worden om hun sociale of culturele afkomst, geaardheid, geslacht, beperkte intellectuele vermogens of om wat voor reden dan ook.

We willen er zijn voor mensen die lijden aan het leven door hen te ondersteunen, te begeleiden en te verzorgen. We hebben aandacht voor het religieuze door samen het leven te vieren in liturgische bijeenkomsten waar aandacht is voor elkaars vreugde en verdriet, waar aandacht is voor verstilling, bezinning en gebed.

We hebben aandacht voor het religieuze door samen op zoek te gaan naar ieders inspiratiebron waaruit men leeft, groeit en bezield het leven tegemoet treedt, door samen op zoek te gaan naar dat wat ons ten diepste raakt en in beweging zet.

We hebben aandacht voor het religieuze door samen op een open manier in gesprek te gaan over de  verbondenheid met het leven over de weg die jij kunt gaan, over het zicht op jouw werkelijkheid, over jouw relatie met het ‘goddelijke’ in jou. Zo willen wij elkaar ontvangen, ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Zo willen wij groeien in geloof, opdat elke mens er mag zijn, mag leven, ten volle.

Uit het visioen van liefde