Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Regenboogviering

12 oktober / 4:30 pm - 6:00 pm

Zaterdag 12  oktober, 16.30 uur

Regenboogviering “Vrijheid: zijn wie je bent” Sint Cathrien, Kruisbroederhof 4, ‘s-Hertogenbosch
Op 11 oktober a.s. is het Coming Out  Dag. Daarom organiseert het Beraad van Kerken op zaterdag 12 oktober een Regenboogviering in de Sint Cathrien, Kruisbroederhof 4 te ’s-Hertogenbosch. Het thema van de viering is “Vrijheid: zijn wie je bent”.

Tijdens de viering zullen diverse voorgangers van verschillende geloofsgemeenschappen een bijdrage leveren. De regenboog is een symbool van diversiteit, inclusie en wordt met trots gebruikt door de LHBTQ gemeenschap. Vertegenwoordigers uit de brede regenbooggemeenschap nemen tijdens de viering een bijzondere plaats in.
Deze 8ste editie van de regenboogviering valt in de maand waarin ’s-Hertogenbosch 80 jaar bevrijding viert. Door verhalen, liederen, dans, gebed en stilte vieren we de veelkleurigheid van vrijheid.  Koor Melodiek o.l.v.  Marcel van de Maeden zingt mooie liederen en de dansers van de vooropleiding hedendaagse dans zorgen voor kleurrijke beweging in de viering

Het Beraad van Kerken ‘s-Hertogenbosch zet zich in om de eenheid en de verbondenheid tussen kerken en christenen te bevorderen. We geven hiermee o.a. uiting aan door het organiseren van deze Regenboogvieringen.

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
4:30 pm - 6:00 pm

Organisator

Beraad van Kerken

Locatie

Sint Cathrien
Kruisbroedershof 4
's-Hertogenbosch, 5211 GX
+ Google Maps